preskoči na sadržaj

Obrtna tehnička škola Split

 > Natjecanja

ZLATNI I SREBRNI Rezultati Državnog natjecanja učenika strukovnih škola - WorldSkills Croatia 2021. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Gordana Matković, 18. 5. 2021. 10:22

U Zagrebu od 11.5-13.5.2021., u prostoru većem od 16.000 m2 i 7 paviljona Zagrebačkog velesajma održano je Državno natjecanje učenika strukovnih škola - WorldSkills Croatia 2021.

Više od 300 učenika natjecalo se u 43 discipline uz pridržavanje strogih epidemioloških mjera.

Naši zlatni učenici Nikola Vukan i Vlade Šošić, s mentorom Krstom Tarabarićem, osvojili su 1. mjesto u disciplini Kućne instalacije i na taj način pokazali da su najspretniji i najvještiji u državi.

Učenik Boris Miliša,  s mentorom Ivanom Zecom, osvojio je srebrnu medalju - 2. mjesto u disciplini Stolarstvo i potvrdio svoje drvodjelske vještine.

Učenik Filip Piplica, s mentorom Jakovom Lončarom, bio je natjecatelj u disciplini Električne instalacije. Nije bodovan prvim mjestima, ali je svojom spretnošću i znanjem pokazao da je dio najboljih u državi.

Iskrene čestitke učenicima i mentorima na velikim uspjesima, promoviranju obrtništva i naše Škole.

[više]

Međužupanijsko natjecanje učenika srednjih škola u disciplini Kućne instalacije Vijest ima dokument u privitku

Autor: Gordana Matković, 23. 4. 2021. 20:19

Učenici Vlade Šošić i Nikola Vukan, s mentorom Krstom Tarabarićem,  23.4.2021. sudjelovali su na Međužupanijskom natjecanju u disciplini Kućne instalacije, u virtualnom okruženju, na kojemu je bilo prijavljeno 7 timova.

            Natjecateljski timovi su iz strukovnih škola:  Metkovića, Splita, Sinja, Šibenika, Zadra i Rijeke, a najvještiji početkom svibnja odlaze na Državno natjecanje u Zagreb.

Naši učenici su bili najbrži i najvještiji u izradbi zadatka i stekli pravo odlaska na Državno natjecanje, u organizaciji WorldSkills Croatia 2021.

Čestitke natjecateljima-učenicima i mentoru, koji svojim znanjem, voljom i vještinama promiču obrtnička zanimanja, ugled škole i u ovim "novo normalnim" vremenima.

U privitku (pod više) nalaze se rezultati i par fotografija.

[više]

WorldSkills Croatia 2021. Međužupanijsko natjecanje Stolarstvo u virtualnom okruženju

Autor: Robert Kekez, 23. 4. 2021. 12:28

23.4.2021. učenik 3.F razreda Obrtne tehničke škole Boris Miliša zajedno s mentorom Ivanom Zecom sudjelovao je na Međužupanijskom natjecanju  u disciplini Stolarstvo kojem je domačin bila Šumarska i drvodjeljska škola u Karlovacu. Drugim mjestom osigurao odlazak na Državno natjecanje (WorldSkills Croatia 2021.) u Zagrebu  Stolarstvo u vitrualnom okruženju koje se održava od 11.5.2021. - 13.5.2021. Vješte ruke našeg učenika zgotovile su rad pola sata prije konkurencije. Rezultat je to predanog rada njegovog mentora Ivana Zeca i stručnog učitelja Milana Lučina.

Iskrene čestitke Borisu, mentoru Ivanu Zecu i Milanu Lučinu.

[više]

Međužupanijsko natjecanje učenika srednjih škola u disciplini Električne instalacije Vijest ima dokument u privitku

Autor: Gordana Matković, 21. 4. 2021. 16:05

 

21.4.2021.godine u Obrtnoj tehničkoj školi u Splitu održano je Međužupanijsko natjecanje učenika srednjih škola u disciplini Električne instalacije-regija 1.

            Natjecanje je održano u virtualnom okruženju zbog epidemiološke situacije, što je svima bio izazov, jer se prvi put na takav način rade izlučna natjecanja. Regija 1 je imala 6 natjecatelja u pratnji svojih mentora, koji su ih pripremali za ovaj način natjecanja.

            Bili smo domaćini sljedećim školama: Srednja škola Petra Šegedina-Korčula, Srednja strukovna škola kralja Zvonimira-Knin, Elektroindustrijska i obrtnička škola Rijeka, Strukovna škola Vice Vlatkovića, Industrijsko-obrtnička škola Šibenik.

            Samim sudjelovanjem na Međužupanijskom natjecanju već su svi pobjednici, ali se kao najvještiji pokazao naš učenik Filip Piplica, s mentorom Damirom Polakom, te osigurao odlazak na Državno natjecanje u Zagreb.

Zbog jednakog broja bodova na osvojenom 2. odnosno 3. mjestu, Prosudbeno povjerenstvo će u dogovoru s ASOO, donijeti odluku o odlasku drugog natjecatelja na Državno natjecanje.

Iskrene čestitke svim učenicima-natjecateljima i njihovim mentorima.

U privitku (pod više) nalazi se konačni poredak i nekoliko fotografija s natjecanja.

[više]

Međužupanijsko natjecanje učenika srednjih škola u disciplini Električne instalacije i sudjelovanje na međužupanijskim natjecanjima Kućne instalacije i Stolarstvo Vijest ima dokument u privitku

Autor: Gordana Matković, 16. 4. 2021. 11:28

WorldSkills Croatia natjecanja koja su postala ogledni primjer natjecanja mladih, kao model natjecanja strukovnih zanimanja, temelje se na pojedinačnim i timski orijentiranim prikazima vještina, ovisno o disciplini.

Naša Škola domaćin je 21.4.2021. Međužupanijskog natjecanja učenika srednjih škola u disciplini Električne instalacije.

Zbog novonastale epidemiološke situacije s virusom COVID-19, sva izlučna natjecanja organizirana su u virtualnom okruženju.

 Organizacijsko povjerenstvo sastavljeno od profesora iz naše škole, pobrinuti će se da se sve bude po pravilima, kao i Prosudbeno povjerenstvo, kombinirano od nastavnika naše škole i gostujućih škola, koje je spremno i educirano odraditi svoj dio posla.

Natjecatelj u disciplini Električne instalacije je učenik Filip Piplica, kojega je pripremao mentor Damir Polak.

23.4.2021. učenici Vlade Šošić i Nikola Vukan, s mentorom Krstom Tarabarićem, sudionici su 3. Međužupanijskog natjecanja u disciplini Kućne instalacije u vitrualnom okruženju.

Disciplina Kućne instalacije je kombinacija  dva zanimanja: vodoinstalatera i instalatera grijanja i klimatizacije.

23.4.2021. učenik Boris Miliša s mentorom Ivanom Zecom sudionik je Međužupanijskog natjecanja u disciplini Stolarstvo u vitrualnom okruženju.

Najvještiji, 11.5.2021. - 13.5.2021.odlaze, na Državno natjecanje (WorldSkills Croatia 2021.) u Zagreb.

Učenicima i mentorima želimo puno uspjeha.

[više]

2. Međužupanijsko natjecanje učenika srednjih škola u disciplini Kućne instalacije Vijest ima dokument u privitku

Autor: Gordana Matković, 12. 3. 2020. 18:55

12. ožujka 2020. u našoj Školi je održano 2. Međužupanijsko natjecanje natjecanje učenika srednjih škola u disciplini Kućne instalacije.

Ovo je natjecanje bilo pokazivanje različitih vještina, a najvještiji i najbolji su nam, sa svojim mentorima, došli iz Buja, Rovinja, Rijeke, Zadra, Šibenika, Sinja, Splita, Metkovića i Dubrovnika. S obzirom na novonastalu situaciju s Corona virusom na natjecanje nisu stigle ekipe iz Labina, Obrovca i Metkovića.

Samim sudjelovanjem na Međužupanijskom natjecanje već su svi pobjednici, ali su najbolji od najboljih pohvaljeni i primjereno nagrađeni za svoj uspjeh, te stekli prohodnost na Državno natjecanje

Iskrene čestitke svim učenicima-natjecateljima i njihovim mentorima.

Konačne rezultate imate pod više.

Fotografije se nalaze u fotoalbumu. Kopirajte link ili kliknite na fotoalbum i pogledajte.

Kućne instalacije, 12.3.2020. - fotoalbum

[više]

2. Međužupanijsko natjecanje učenika srednjih škola u disciplini KUĆNE INSTALACIJE Vijest ima dokument u privitku

Autor: Gordana Matković, 11. 2. 2020. 09:47

U četvrtak, 12. ožujka 2019. godine održat će se 2. Međužupanijsko natjecanje učenika srednjih škola u disciplini Kućni instalater.

Za sve goste sudionike natjecanja osiguran je parking u krugu naše škole, ulazak iz Plančićeve ulice.

U privitku, pod više, nalaze se Pozivnica, Model zadatka za natjecanje,  NAPOMENA i Program događanja-HODOGRAM.

 

Molimo Vas obratite pozornost na stranice:  9., 10. i 11. u priloženom MODELU ZADATKA.

*Natjecatelji za vrijeme natjecanja moraju imati osobna zaštitna sredstva prema propisima zaštite na radu (radno odijelo, radne cipele i radne rukavice)

Objavili smo (pod više) popis sudionika natjecanja.

Molimo Vas  provjerite je li Vaši učenici imaju Izjavu ili Privolu za natjecanjea istu možete preuzeti pod više...

[više]

-

Autor: Damir Polak, 27. 2. 2019. 01:07

[više]

I. Međužupanijsko natjecanje, 22.2.2019. KUĆNI INSTALATER Vijest ima dokument u privitku

Autor: Gordana Matković, 26. 2. 2019. 09:44

FOTO ALBUM

   Po uzoru na WorldSkills natjecanja, koja su postala ogledni primjer natjecanja mladih, novi  model natjecanja strukovnih zanimanja temelji se na pojedinačnim i timski orijentiranim prikazima vještina ovisno o disciplini.

Ove godine strukovne škole pod pokroviteljstvom naše županiji domaćini su 6 međužupanijskih natjecanja po novom modelu. Među njima smo i mi, Obrtna tehnička škola Split, kao domaćin 1. Međužupanijskog natjecanja učenika srednjih škola u disciplini Kućne instalacije.

 Organizacijsko povjerenstvo sastavljenim od profesora iz naše škole, pobrinulo se da se sve napravi po pravilima kao i Prosudbeno povjerenstvo kombinirano od nastavnika naše škole i gostujućih škola, koje je spremno i educirano odradilo svoj dio posla.

Natjecalo se 8 timova (po dva učenika) u pratnji mentora, koji su ih spremali za ovo natjecanje. Kućne instalacije su kombinacija  dva zanimanja: vodoinstalatera i instalatera grijanja i klimatizacije.

Održana su predavanja/radionice:  - Prikaz rada u pomoćničkim zanimanjima

                                                      - Kako uspješno prezentirati 

od strane predavača: Gordane Matković, dipl. ing., Marije Rezić, dip.ing.,  Marine Skelin, prof. def. i Pero Bartičević, ing. 

Glazbena grupa "OTŠ-ŠTO" naše škole uljepšala je otvaranje i zatvaranje natjecanja.  Svojim nastupom su pružili podršku natjecateljima te na taj način  pokazali svestranost i talenat naših budućih obrtnika.

                Natjecateljski timovi su bili iz strukovnih škola  Metkovića, Imotskog, Omiša, Splita, Trogira, Šibenika i Zadra, a najvještiji odlaze krajem ožujka na Državno natjecanje u Zagreb.

Pod "više" možete naći ostale podatke, a na vrhu teksta je postavljen FOTO ALBUM (klikom na foto album pa na plavi ekran možete pogledati fotografije).

[više]

I. Međužupanijsko natjecanje, 22.2.2019. KUĆNI INSTALATER

Autor: Gordana Matković, 19. 2. 2019. 11:36

Na popisu Materijal, oprema...molimo Vas da pozorno pogledate priloženi dokumenat u prvoj obavijesti pod više, napravljene su sitne, ali bitne  izmjene.

[više]

I. Međužupanijsko natjecanje, 22.2.2019. KUĆNI INSTALATER Vijest ima dokument u privitku

Autor: Gordana Matković, 8. 2. 2019. 12:20

[više]

KONAČNI POREDAK MEĐUŽUPANIJSKOG NATJECANJA UČENIKA SREDNJIH ŠKOLA ZA ZANIMANJE AUTOMEHANIČAR Vijest ima dokument u privitku

Autor: Gordana Matković, 28. 2. 2018. 15:15

U privitku (pod više) nalazi se konačni poredak Međužupanijskog natjecanja učenika srednjih škola za zanimanje automehaničar, kao i fotografije s natjecanja održanog 23.2.2018. u Obrtnoj tehničkoj školi u Splitu.

19. Međužupanijsko natjecanje učenika u zanimanjima Instalater grijanja i klimatizacije i Vodoinstalater održano je 23.2.2018. u Industrijsko–obrtničkoj školi u Šibeniku. Naši su učenici ostvarili odlične rezultate. Instalateri Miodrag Babić i Ivan Banović (mentori Krste Tarabarić i Gordana Matković) osvojili su 1.mjesto, te se plasirali na Državno natjecanje, a vodoinstalateri Ivan Barić i Nikola Božan (mentor Jozo Odak) osvojili su 4. mjesto.

[više]

Vremenik i program međužupanijskog natjecanja u zanimanju automehaničar Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ružica Vorgić Krvavica, 20. 2. 2018. 18:57

U privitku, pod više, nalaze se vremenik i program natjecanja.

 

 

[više]

XIX. Međužupanijsko natjecanje Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ružica Vorgić Krvavica, 13. 2. 2018. 12:54

XIX. Međužupanijsko natjecanje, 23.2.2018. učenika srednjih škola u zanimanju
                                                      
                                                    Automehaničar

U petak, 23. veljače 2017. godine održat će se Međužupanijsko natjecanje za učenike srednjih škola u zanimanju Automehaničar u Obrtnoj tehničkoj školi u Splitu.

Za sve goste natjecatelje osiguran je parking u krugu naše škole, ulazak iz Plančićeve ulice.

 

 

U privitku, pod više, nalaze se katalog pitanja i praktični zadaci.

 - katalog pitanja

 - autodijagnostika

 - automehanika

Kroz sljedeće dane bit će postavljene Pozivnica i Raspored događanja.

 

[više]

Fotografije s Državnog natjecanja IGK i VI 2. i 3. svibnja 2017.

Autor: Gordana Matković, 4. 5. 2017. 19:24

[više]

XIX. Državno natjecanje IGK i VI.....REZULTATI Vijest ima dokument u privitku

Autor: Gordana Matković, 3. 5. 2017. 19:38

[više]

XIX. Državno natjecanje IGK i VI Vijest ima dokument u privitku

Autor: Gordana Matković, 24. 4. 2017. 18:51

XIX. Državno natjecanje učenika srednjih škola u zanimanjima

Instalater grijanja i klimatizacije i Vodoinstalater

 2. i 3. svibnja 2017.

 

[više]

Praktični dio Državnog natjecanja IGK-e i VI-a Vijest ima dokument u privitku

Autor: Gordana Matković, 28. 3. 2017. 15:18

Vježbe za praktični dio

Državnog natjecanje u zanimanjima Instalater grijanja i klimatizacije i Vodoinstalater

nalaze se u privitku (pod više).

 
[više]

XIX. Državno natjecanje učenika srednjih škola u zanimanjima Instalater grijanja i klimatizacije i Vodoinstalater Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ružica Vorgić Krvavica, 20. 3. 2017. 10:51

2. i 3. svibnja 2017. godine održat će se Državno natjecanje  učenika srednjih škola u zanimanjima IGK i VI.
 
U privitku (pod više) nalaze se KATALOZI za pismeni dio natjecanja.
 
Kroz sljedeće dane bit će postavljene vježbe za praktični dio natjecanja.
 
 
 
[više]

KONAČNI POREDAK MEĐUŽUPANIJSKOG NATJECANJA UČENIKA SREDNJIH ŠKOLA ZANIMANJE AUTOMEHANIČAR Vijest ima dokument u privitku

Autor: Robert Kekez, 25. 2. 2017. 15:30

U privitku (pod više) se nalazi konačni poredak međužupanijskog natjecana učenika srednjih škola za zanimanje automehaničar.

[više]

XVIII. Međužupanijsko natjecanje IGK i VI, 24.2.2017. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ružica Vorgić Krvavica, 21. 2. 2017. 16:04


U petak 24. veljače 2017. godine održat će se Međužupanijsko natjecanje za učenike u zanimanjima Instalater grijanja i klimatizacije,  Vodoinstalater i Automehaničar.
Za sve goste natjecatelje osiguran je parking u krugu naše škole, ulazak iz Plančićeve ulice.


U privitku (pod više) se nalaze Pozivnica i Raspored događanja.
 

[više]

Praktični dio natjecanja, IGK, VI i AM Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ružica Vorgić Krvavica, 6. 2. 2017. 17:32

18. Međužupanijsko natjecanje, 24.2.2017. u zanimanjima IGK, VI i AM-a

              *Praktični dio natjecanja IGK, VI i AM
     
   Škole mogu do 14. veljače prijaviti 2 učenika, kroz Vetis, za Međužupanijsko natjecanje. Po završetku prijava objavit ćemo detaljan program natjecanja. U privitku (pod više) nalaze se zadatci za praktični dio natjecanja i potreban alat kojega treba donijeti za  IGK i VI. Dimenzije fitinga su kao i na prošlogodišnjem natjecanju.

U privitku (pod više)  su i praktični zadaci za automehaničare.
 

[više]

Međužupanijsko natjecanje, 24.2.2017. u zanimanjima IGK, VI i automehaničar Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ružica Vorgić Krvavica, 1. 2. 2017. 13:53

Za pismeni dio Međužupanijskog natjecanja instalatera grijanja i klimatizacije i vodoinstalatera korisit ćemo KATALOG pitanja za natjecanja od prošlogodišnjeg Međužupanijskog natjecanja, a za zanimanje automehaničar postavljen je novi KATALOG pitanja, u dogovoru sa Zagrebom.

Nadamo se da će slijedeći tjedan biti postavljene vježbe za praktični dio natjecanja.

U privitku (pod više) su KATALOZI.

[više]

Foto album: 17. Međužupanijsko natjecanje učenika srednjih škola

Autor: Robert Kekez, 2. 3. 2016. 14:39

Galerija slika

 

[više]

17. Međužupanijsko natjecanje učenika srednjih škola u zanimanjima - rezultati Vijest ima dokument u privitku

Autor: Robert Kekez, Gordana Matković, 24. 2. 2016. 09:00


17. Međužupanijsko natjecanje učenika srednjih škola u zanimanjima 
 

INSTALATER GRIJANJA I KLIMATIZACIJE
 I 
VODOINSTALATER


održano je, 19. veljače 2016. godine, u Obrtnoj tehničkoj školi u Splitu.
Rezultate natjecanja i popratni sadržaj možete pogledati u priloženoj prezentaciji.
Fotografije ćemo staviti sljedećih dana.
 

[više]

Raspored događanja Vijest ima dokument u privitku

Autor: Robert Kekez, Gordana Matković, 15. 2. 2016. 16:16

XVII. Međužupanijsko natjecanje učenika u zanimanjima:

INSTALATER GRIJANJA I KLIMATIZACIJE

I VODOINSTALATER 

Obrtna tehnička škola Split, Plančićeva 1

Split, 19.veljače 2016.

 

 Program natjecanja

830    Dolazak i prijava natjecatelja

900    Otvaranje natjecanja u konferencijskoj dvorani br.1.

Instalateri grijanja i klimatizacije

930-1030

Rješavanje testa znanja

1030 -1130

Ispravljanje testa

1130-1330

Izradba praktičnog uratka

1330-1430

Ocjenjivanje praktičnog uratka

1445

Objava privremenih rezultata

1445 -1515

Žalbeno vrijeme

 

Vodoinstalater

930-1130

Izradba praktičnog uratka

1130 -1230

Ocjenjivanje praktičnog uratka

1200-1300

Rješavanje testa znanja

1300-1400

Ispravljanje testa

1445

Objava privremenih rezultata

1445 -1515

Žalbeno vrijeme

 

1500   Zajednički ručak u Učeničkom domu

1530   Objava konačnih rezultata

          Podjela priznanja i zatvaranje natjecanja

 

 

SUDIONICI  NATJECANJA

 

Zanimanje:  Instalater grijanja i klimatizacije

Red. broj

Škola

Grad

1.

SREDNJA ŠKOLA GRAČAC

GRAČAC

2.

OBRTNIČKO-INDUSTRIJSKA ŠKOLA

IMOTSKI

3.

SREDNJA ŠKOLA "JURE KAŠTELAN"

OMIŠ

4.

OBRTNA TEHNIČKA ŠKOLA SPLIT

SPLIT

5.

INDUSTRIJSKO-OBRTNIČKA ŠKOLA

ŠIBENIK

6.

STRUKOVNA ŠKOLA VICE VLATKOVIĆA

ZADAR

 

 

 

Zanimanje: Vodoinstalater

Red. broj

Škola

Grad

1.

STRUKOVNA ŠKOLA VICE VLATKOVIĆA

ZADAR

2

INDUSTRIJSKO-OBRTNIČKA ŠKOLA

ŠIBENIK

3.

OBRTNA TEHNIČKA ŠKOLA

SPLIT

4.

SREDNJA ŠKOLA "JURE KAŠTELAN"

OMIŠ

5.

SREDNJA ŠKOLA METKOVIĆ

METKOVIĆ

6.

OBRTNIČKA I TEHNIČKA ŠKOLA

DUBROVNIK

[više]

Materijali za Međužupanijska natjecana IGK i VI Vijest ima dokument u privitku

Autor: Robert Kekez, 28. 1. 2016. 11:31

[više]

Natjecanje za elektroinstalatere

Autor: Ružica Vorgić Krvavica, 7. 4. 2015. 14:46

27.2.2015. naši učenici, Vinko i Damir, s mentorom prof. Polakom osvojili prvo i drugo mjesto!

Čestitamo! Ljestvica poretka...

[više]

Praktični zadaci za natjecanje automehaničara Vijest ima dokument u privitku

Autor: Robert Kekez, 3. 2. 2014. 13:46

U prilogu su dostavljeni zadaci za praktični dio natjecanja

[više]

Županijsko natjecanje automehaničara Vijest ima dokument u privitku

Autor: Robert Kekez, 27. 1. 2014. 11:43

Dragi učenici i kolege u prilogu Vam dostavljamo komplet revidiranih pitanja iz kojih se sastavlja test na natjecanju.

[više]

 


 
 > Natjecanja
CMS za škole logo
Obrtna tehnička škola Split / Plančićeva 1, HR-21000 Split / ss-obrtna-tehnicka-st.skole.hr / ured@obrtna-tehnicka-st.skole.hr
preskoči na navigaciju