preskoči na sadržaj

Obrtna tehnička škola Split

 > COVID-19

PROTOKOLI I UPUTE KOJI REGULIRAJU PONAŠANJE U ŠKOLSKOJ ZGRADI U 2021./2022.

Autor: Marijana PETRIĆ MARŠIĆ, 3. 9. 2021. 01:31

Protokoli i upute koji reguliraju ponašanje u školskoj zgradi u namjeri da se spriječi širenje zaraze virusom Covid-19 za školsku godinu 2021./2022.:

1. Protokol dolazaka, ulazaka i izlazaka za učenike

2. Protokol kretanja hodnicima i uporaba sanitarnih čvorova

3. Protokol za nastavnike

4. Protokol za roditelje

5. Protokol za učenike

[više]

Smjernice za početak nastavne godine 2021./2022. vezane uz provjeru odgojno-obrazovnih ishoda

Autor: Marijana PETRIĆ MARŠIĆ, 2. 9. 2021. 11:43

Agencija za odgoj i obrazovanje je 31. kolovoza 2021. napisla Smjernice za početak nastavne godine 2021./2022. vezane uz provjeru odgojnoobrazovnih ishoda koje možete pročitati OVDJE

[više]

VULNERABILNI UČENICI

Autor: Marijana PETRIĆ MARŠIĆ, 3. 9. 2020. 02:35

U skladu s Uputama za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 vezano za rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2020./2021.,

„za svaku izrazito vulnerabilnu osobu (djelatnik i dijete/učenik) ili osobu koja dijeli kućanstvo s izrazito vulnerabilnom osobom, potrebno je pojedinačno razmotriti situaciju uzimajući u obzir aktualnu epidemiološku situaciju.

Odluku o tome donosi liječnik primarne zdravstvene zaštite kao i o eventualnim drugim posebnim mjerama zaštite poput nošenja maske i sl. (pedijatar, liječnik obiteljske medicine, te za učenike kod izostanaka duljih od mjesec dana liječnik školske medicine).

U kućanstvu u odnosu na vulnerabilnog člana preporučuje se izbjegavati bliski kontakt, nositi masku kada je primjereno i provoditi druge preventivne mjere. Popis izrazito vulnerabilnih skupina bolesti i zdravstvenih stanja i uvjeti za njihov boravak u školi sukladan je pravilima liječničke struke.“

Molimo roditelje učenika koji su izrazito vulnerabilni da u skladu s navedenim, a s obzirom na aktualnu epidemiološku situaciju pribave potrebnu odluku  liječnika primarne zdravstvene vezano uz mogućnost  boravka u školskoj ustanovi.

[više]

PROTOKOLI I UPUTE KOJI REGULIRAJU PONAŠANJE U ŠKOLSKOJ ZGRADI

Autor: Marijana PETRIĆ MARŠIĆ, 3. 9. 2020. 01:56

U skladu s epideimiološkim Uputama HZJZ i Modelima i preporukama MZO nastali su protokoli i upute koji reguliraju ponašanje u školskoj zgradi u namjeri da se spriječi širenje zaraze virusom Covid-19:

1. Protokol dolazaka, ulazaka i izlazaka za djecu/učenike

2. Protokol kretanja hodnicima i uporabe sanitarnih čvorova

3. Upute za nastavnike

4. Upute za roditelje

5. Upute za učenike

[više]

MODELI I PREPORUKE ZA RAD U UVJETIMA POVEZANIAM S COVID-19

Autor: Marijana PETRIĆ MARŠIĆ, 3. 9. 2020. 01:41

29.8.2020. Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je Modele i preporuke za rad u uvjetima povezanima s COVID-19 .

Obavještavamo sve roditelje i učenika da je naša škola u skladu s Modelima i epidemiološkim Uputama izabrala provedbu nastave prema MODELU A – NASTAVA U ŠKOLI.

Model A podrazumijeva to da se svi učenici obrazuju u školi licem u lice uz pridržavanje epidemioloških Uputa. Ograničenja su takve prirode da prostorni i kadrovski uvjeti omogućuju provedbu obrazovnog procesa u školi uz poštivanje epidemioloških mjera. Pretpostavka za to je pojačana osobna higijena, dezinfekcija ruku i poštivanje najvećega mogućega fizičkog razmaka od oko 2 m između svih osoba (učenika i nastavnika). Ukoliko nije osiguran fizički razmak od oko 2 m između svih osoba (učenika i nastavnika), učenici i nastavnici obvezni su nositi maske.

Za učenike koji spadaju u izrazito vulnerabilnu skupinu, o čemu nadležni liječnik izdaje potvrdu, kao i za učenike koji su odsutni iz škole jer su COVID pozitivni i koji su u samoizolaciji, nastava se organizira kao nastava na daljinu.  

[više]

UPOZNAVANJE S UPUTAMA ZA SPRJEČAVANJE I SUZBIJANJE EPIDEMIJE COVID-19

Autor: Marijana PETRIĆ MARŠIĆ, 3. 9. 2020. 01:30

Poštovani roditelji,

24.8.2020. HZJZ i MZO su objavili Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 vezano za rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2020./2021. 

U skladu s Uputama obavještavamo roditelje:

1. da ne dolazite u pratnji učenika ako imate simptome zarazne bolesti (npr. povišena tjelesna temperatura, kašalj, poteškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa, grlobolja, proljev, povraćanje), ako vam je izrečena mjera samoizolacije ili ako imate saznanja da ste zaraženi s COVID-19,

2. da ne dovodite dijete/učenika u ustanovu ukoliko:

- ima simptome zarazne bolesti (npr. povišena tjelesna temperatura, kašalj, poteškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa, grlobolja, proljev, povraćanje)

- ima izrečenu mjeru samoizolacije

- imate saznanja da je zaraženo s COVID-19. 

 

[više]

 


 
 > COVID-19
CMS za škole logo
Obrtna tehnička škola Split / Plančićeva 1, HR-21000 Split / ss-obrtna-tehnicka-st.skole.hr / ured@obrtna-tehnicka-st.skole.hr
preskoči na navigaciju