preskoči na sadržaj

Obrtna tehnička škola Split

 > Naslovnica
Vijesti

Dan sjećanja na Vukovar

Autor: Ružica Vorgić Krvavica, 17. 11. 2015.


Povodom obilježavanja „Dana sjećanja na Vukovar“ 18. studenog u prostorima Obrtno tehničke škole, Plančićeva 1, bit će postavljena izložba fotografija obnove dvorca Eltz kojoj će biti pridruženi radovi učenika Obrtne tehničke škole.
 
Izložba prikazuje devastiranje dvorca Eltz u Vukovaru tijekom Domovinskog rata te njegovu obnovu. U renoviranju dvorca sudjelovali su obrtnici za čija zanimanja školujemo učenike i u našoj školi: stolari, drvodjeljski tehničari dizajneri, vodoinstalateri, limari, instalateri grijanja i klimatizacije, elektroinstalateri, elektromehaničari.
 
Učenici su svoj doprinos ovogodišnjem obilježavanju Dana sjećanja na Vukovar dali izradom radova koji su odraz primjene znanja i vještina pojedinih zanimanja stečenih na praktičnoj nastavi. Tako su izradili spomen klupu za Vukovar te daske klupe ukrasiti simbolima Vukovara (pleterom, vodotornjem, te golubicom). U izradi su sudjelovali stolari, autolimari, drvodjeljski tehničari dizajneri te automehaničari. Grupa učenika automehaničara i autolimara izradila je datum 18.11.1991. iz metala, a stolari drveni natpis Vukovar.
U srijedu, 18.11.2015. članovi školskog radija OTŠ održat će radio emisiju na prigodnu temu o Vukovaru i obnovi dvorca Eltz.  
 
Mogućnost da učenici pokažu što su naučili u slobodnoj državi Hrvatskoj učinio nam se najbolji način odavanja počasti stradalima u Domovinskom ratu. Aktivnosti su zamišljene s ciljem razvoja svijesti i stavova o važnosti očuvanja tradicije, razvoja empatije učenika te moralnih i društvenih vrijednosti.
Izložba fotografija o obnovi dvorca Eltz ostavrena je u suradnji s Gradskim muzejom Vukovar.
 
 
 
 > Naslovnica
CMS za škole logo
Obrtna tehnička škola Split / Plančićeva 1, HR-21000 Split / ss-obrtna-tehnicka-st.skole.hr / ured@obrtna-tehnicka-st.skole.hr
preskoči na navigaciju