preskoči na sadržaj

Obrtna tehnička škola Split

 > Naslovnica

MJESEC HRVATSKOG JEZIKA

Autor: Marijana PETRIĆ MARŠIĆ, 16. 3. 2021.

Povodom obilježavanja Mjeseca hrvatskog jezika u Republici Hrvatskoj, koji traje od 22.veljače do 17. ožujka, učenici prvog H razreda- smjer drvodljelski tehničar-dizajner,  su s nastavnicom Majom Krišto izradili 5 zanimljivih projekt priča napisanih i naslikanih na papirnatim vrećicama u sklopu projekta SUPERJUNACI.

Svi uradci koje su učenici osmišljavali i napravili imaju za temu esej o izmišljenom super junaku, te  su učenici svojima super junacima dali ime i obličje, tako da su ih oslikali ili nacrtali; onako kako ih oni zamišljaju, na papirnate vrećice. Pod mentoriranjem nastavnice Maje Krišto postavljena je izložba njihovih radova.

Cilj ove aktivnosti je skrenuti pozornost učenicima na promicanje vrijednosti i ljepote jezika te pismenosti. Cilj je bio spojiti slovo, riječ i sliku kako bismo u budućnosti pomaknuli granice korak dalje. 

Učenici su uspjeli implementirati svoje likovne vještine uz pisanu riječ te smo na taj način dobili prve učeničke radove 1. H razreda koji su potpuno autonomni i originalni.

Ovim projektom iskazala se učenička mašta, pismenost, likovno-umjetničke sposobnosti  te želja za natjecanjem, a napravili smo i  korak dalje prema novom projektu- stripu.

 
 
 > Naslovnica
CMS za škole logo
Obrtna tehnička škola Split / Plančićeva 1, HR-21000 Split / ss-obrtna-tehnicka-st.skole.hr / ured@obrtna-tehnicka-st.skole.hr
preskoči na navigaciju