preskoči na sadržaj

Obrtna tehnička škola Split

 > Naslovnica
Vijesti

Spremni za još dvije volonterske akcije!

Autor: Ružica Vorgić Krvavica, 11. 3. 2019.

Početkom ožujka održana je posljednja edukativna radionica u sklopu projekta VOLontIraj za PRIRODU! VOLontIraj za SEBE! Projekt traje do rujna 2019. godine i imao je dva ciklusa edukacije i volonterskih akcija s učenicima naše škole, Srednje škole Ivana Lucića u Trogiru i Centra za pružanje usluga u zajednici Split.

Edukatorice iz Udruge Sunce i Lige za prevenciju ovisnosti osmislile su i provele ukupno tri radionice u svakom ciklusu – o volontiranju, o zaštićenim područjima prirode i o društvenim vještinama. 

U Nacionalnom parku Krka obnovljeno je 100 metara suhozida na samom ulazu u park, a na Biokovu 15 metara suhozida, dva puteljka, edukativna ploča i podzid s klupicom koja sada služi kao odmorište za izletnike. U ove dvije akcije uloženo je ukupno 450 volonterskih sati, a sudjelovalo je ukupno 48 učenika. Na akcijama učenike su mentorirali članovi Udruge Dragodid i zaposlenici javnih ustanova za upravljanje spomenutim zaštićenim područjima prirode.

U drugom ciklusu predviđene su dvije nove volonterske akcije. Prva je planirana za 12.04.2019. u Parku prirode Vransko jezero, a druga za 17. i 18.05.2019. u Parku prirode Telašćica. 

Cilj akcije na Vranskom jezeru je uklanjanje invazivnih biljnih vrsta i čišćenje vegetacije te obnova drvenih puteljaka, ploča i slične opreme, dok se na Telašćici planira monitoring morskog otpada, čišćenje plaže i moguće čišćenje podvodne edukativne staze. Volonterska akcija na Vranskom jezeru trajat će jedan dan, a na Telašćici dva dana.

Nositelj projekta: Udruga za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce Projektni partneri: Liga za prevenciju ovisnosti, Obrtna tehnička škola Split, Srednja škola Ivana Lucića – Trogir, Centar za pružanje usluga u zajednici Split, Javna ustanova „Park prirode Biokovo“, Javna ustanova „Nacionalni park Krka“, Javna ustanova „Park prirode Vransko jezero“ i Javna ustanova „Park prirode Telašćica“. Projekt se financira u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014. – 2020. Europski socijalni fond te sufinanciran od Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Ukupni iznos projekta je: 1.211.473,24 kuna.
 
 > Naslovnica
CMS za škole logo
Obrtna tehnička škola Split / Plančićeva 1, HR-21000 Split / ss-obrtna-tehnicka-st.skole.hr / ured@obrtna-tehnicka-st.skole.hr
preskoči na navigaciju