preskoči na sadržaj

Obrtna tehnička škola Split

 > Naslovnica

KUĆICE ZA PSE U AZILU

Autor: Marijana PETRIĆ MARŠIĆ, 21. 12. 2021.

Još početkom rujna 2020.godine, edukacijska rehabilitatorica Vlatka Arančić Krstulović u Obrtnoj tehničkoj školi u Splitu došla je na ideju kako bi učenici TES zanimanja – koji se školuju za zanimanje pomoćni stolar, te učenici koji se školuju za zanimanje stolar, mogli tijekom svoje praktične nastave izraditi kućice za napuštene pse splitskog područja. Ravnatelj škole, Milivoj Kalebić je odobrio projekt, a profesori praktične nastave Milan Lučin i Zvonimir Jerčić su pristali pružiti svoju podršku i stručno znanje učenicima tijekom izrade kućica. U projektu su još sudjelovali i nastavnici Martino Grčić, Ivan Zec, Ivan Bušić. Stupili smo u kontakt sa Zvonimirom Filipovićem, direktorom „No kill“ skloništa, „Animalis centrum" i članom Zaklade „Bestie“.

Tako je počeo projekt pod nazivom „Obrtna tehnička za Bestie“.

A, onda se dogodila korona i online nastava pa su školske radionice ostale prazne, a kućice nedovršene tijekom prošle školske godine.

Međutim, čim su se učenici vratili u školu, vrijedno su prionuli poslu i izradili šest kućica koje su donirali skloništu. Nastavnik Duje Krivić je izradio prikladne natpise za kućice i tako je svaka dobila na svojoj posebnosti.

         
 
 > Naslovnica
CMS za škole logo
Obrtna tehnička škola Split / Plančićeva 1, HR-21000 Split / ss-obrtna-tehnicka-st.skole.hr / ured@obrtna-tehnicka-st.skole.hr
preskoči na navigaciju