preskoči na sadržaj

Obrtna tehnička škola Split

 > ELEKTRO SD
 

PREKVALIFIKACIJA ZA ELEKTROINSTALATERA / ELEKTROINSTALATERKU

Elektroinstalateri se osposobljavaju za projektiranje, izvedbu i mjerenje elektroinstalacija u stambenim i poslovnim objektima, izvedbu računalnih instalacija, telekomunikacijskih sustava i instalacija, video nadzor, RTV instalacije te ostale sustave jake i slabe struje.

Kroz prekvalifikaciju u trajanju od jedne godine polaznici samostalno izvode vježbe u sklopu laboratorijskih vježbi koje se održavaju u školskoj radionici odmah nakon teoretske nastave. Polaznici rade samostalno ili u paru. Kroz cijelo školovanje najveći dio nastave odvija se kroz praktičnu primjenu i izvedbu onoga što se uči u teoretskoj nastavi.

Uz to, polaznici odlaze na praktičnu nastavu izvan škole, koja se odvija u elektroinstalaterskim tvrtkama ili obrtima po izboru polaznika. U realnim okolnostima obavljaju poslove i zadatke i tako se pomalo uče i usavršavaju u struci. Nakon sklopljenog ugovora i položene zaštite na radu polaznici svaki tjedan odlaze dva dana u tvrtke i obrte gdje rade pod vodstvom majstora i mentora. Prilikom završetka školovanja polaznici često i ostaju raditi u navedenim tvrtkama ili obrtu te se tako zapošljavaju odmah nakon školovanja. Uz to im je u školi omogućeno besplatno polaganje pomoćničkog ispita.

 

U Obrtnoj tehničkoj školi u Splitu strukovni profesori imaju za cilj osposobiti učenike da budu stručni i odgovorni u svom budućem zvanju te da samostalno mogu napredovati i prihvaćati nove trendove u elektrotehnici uz primjenu novih tehnologija i alata u struci. Zato se u školi naglasak stavlja na nabavu nove opreme, korištenje novih tehnologija u izobrazbi polaznika, razvoju njihovih informatičkih znanja i vještina te najviše na izradi i radu polaznika na praktičnim vježbama u školskim radionicama.

Obrtna tehnička škola je od 2016. godine uključena u pilot projekt e-škole, gdje se nastavnici usavršavaju te se škola opremila sa najnovijom IKT opremom. Škola je uključena u projekte koji omogućuju razmjenu učenika u zemljama Europske unije – Erasmus+, tako da učenici svake godine imaju mogućnost otići u razvijenije zemlje EU i tako steći nova saznanja te upoznati druge sredine i učenike. Do danas je velik broj učenika po završetku naše škole ostao raditi u tvrtkama ili obrtima u kojima su radili praktičnu nastavu, stekli veliko iskustvo u struci i napredovali u svojim vještinama. Nakon dvije godine rada polažu majstorski ispit i otvaraju vlastite obrte! U Obrtnoj tehničkoj školi već dugo se provodi obrazovanje odraslih za zanimanje elektroinstalater gdje dolaze učenici za prekvalifikaciju ili odrasle osobe koje uz svoj redoviti rad i obveze polažu razlikovne ispite i stječu zvanje elektroinstalatera

 
 > ELEKTRO SD
CMS za škole logo
Obrtna tehnička škola Split / Plančićeva 1, HR-21000 Split / ss-obrtna-tehnicka-st.skole.hr / ured@obrtna-tehnicka-st.skole.hr
preskoči na navigaciju