preskoči na sadržaj

Obrtna tehnička škola Split

 > Naslovnica
Vijesti

DRVO SJEĆANJA, DRVO ŽIVOTA - SJEĆANJE NA VUKOVAR

Autor: Marijana PETRIĆ MARŠIĆ, 18. 11. 2016.

Dan sjećanja na Vukovar, 18. studenog, obilježili smo postavljanjem stabla kao simbolom života tog grad te ga nazvali „Drvo sjećanja-drvo života“.

Stablo je uradak učenika na praktičnoj nastavi stolara i strojara i nastalo je uz nadzor nastavnika mentora - visoko je cca 2m s brojnim granama i metalnim postoljem. U namjeri da sjećanje na Vukovar bude potpuno, nastavnice hrvatskog jezika su s učenicima odradile sat na temu Vukovar u mom gradu gdje su nastali različiti literarni radovi koji su kao plodovi obješeni na grane i simboliziraju novi život, napredak i razvoj.

Atrij škole izgleda prekrasno. Vrijedne ruke učenika i nastavnika stvorile su prekrasan simbol neuništivosti Vukovara kojeg s ponosom pokazujemo i pozivamo sve zainteresirane da nas posjete.

Ovom prilikom voljeli bismo pohvaliti i uspjeh našeg učenika Marka Grbeše, 2.e koji je sudjelovao u natejcanju literarnih radova koje je organizirala udruga Benedikt s temom "I u mom gradu Vukovar svijetli". 

Svim sudionicima ovog događanja se zahvaljujemo.

 

I u mom gradu Vukovar svijetli

Pišem ti ovo Vukovare, što križ rata još nosiš, što uz Dunav još čvrsto stojiš. Pišem ti zbog tebe i ljudi tvojih, što domovini živote su dali.

Vukovare, zbog djece ti pišem, djece što djetinjstva imali nisu, zbog snova koji ukradeni su, zbog heroja koji pali su. Zbog, Vukovare, Dunava krvlju natopljenog i vodotornja ranjenog, tebi pišem.

E, moj Vukovare, bole li te još rane rata, plač u noći, krv i znoj heroja tvojih, koji nikada neće kućama doći?!

Znam grade ranjeni, boli i teško da će proći, bol i vapaj nevinih, bolne suze majki, pogledi dječji, iscrpljeni.

Grade Vukovare, hoćemo li ti se ikada moći odužiti na svemu, hoćemo li moći vratiti sjaj tvoj?

Hoćemo Vukovare, i ja se nadam, jer mi smo srce što k`o jedno kuca, jer mi smo Hrvatska!

Marko Grbeša
 
 > Naslovnica
CMS za škole logo
Obrtna tehnička škola Split / Plančićeva 1, HR-21000 Split / ss-obrtna-tehnicka-st.skole.hr / ured@obrtna-tehnicka-st.skole.hr
preskoči na navigaciju