preskoči na sadržaj

Obrtna tehnička škola Split

 > Naslovnica

MJESEC HRVATSKOG JEZIKA

Autor: Marijana PETRIĆ MARŠIĆ, 9. 3. 2022.

Nastavnica Maja Krišto je održala predavanje o materinskom jeziku na zadanu temu Petar Preradović, Putnik- jezik znak identiteta za kolegice iz aktiva. Održala je i radionicu Pismo-jezik, latinica-glagoljica s učenicima 2. H razreda. Ishod radionice bili su radovi koju su prezentirani u školi u obliku izložbe  koja prikazuje stihove pjesme Putnik na latinici i glagoljici.

Hrvatska glagoljica je povijesno hrvatsko pismo, nezaobilazni simbol nacionalnog identiteta i višestoljetne uljudbe, na temelju kojega smo i danas prepoznati i jedinstveni u Europi stoga je ovim putem njegujemo kao nematerijalnu kulturnu baštinu. Prostor škole je upriličen s 11 plakata velika plakata različitih dimenzija te jednim plakatom na kojem su stihovi pjesme napisani latinicom. Cilj ove aktivnosti je skrenuti pozornost učenicima i svim govornicima hrvatskog jezika kako je važno promicanje vrijednosti i ljepota hrvatskoga jezika te hrvatskog glagoljičkoga i latiničnog pisma, kako bismo time očuvali baštinu te osjetili pripadnost kroz vlastiti identitet i kako ne bismo zaboravili svoje pisane korijene.
 
 > Naslovnica
CMS za škole logo
Obrtna tehnička škola Split / Plančićeva 1, HR-21000 Split / ss-obrtna-tehnicka-st.skole.hr / ured@obrtna-tehnicka-st.skole.hr
preskoči na navigaciju