preskoči na sadržaj

Obrtna tehnička škola Split

 > Naslovnica

WorldSkills Croatia, međužupanijsko natjecanje stolara

Autor: Ružica Vorgić Krvavica, 3. 3. 2022.

Zadnjeg dana veljače, 28.2.2022., u sklopu natjecanja WorldSkills Croatia u organizaciji Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, u stolarskoj radionici Obrtne tehničke škole, Split održano je međužupanijsko natjecanje stolara.

Obrtna tehnička škola ugostila je tako učenike i njihove mentore ne samo iz obližnjih Sinja, Šibenika i Zadra, nego i iz Rijeke, Ogulina, Karlovca, Siska, Zagreba, pa čak i iz Sveti Ivan Zeline.

U trajanju od nekoliko sati, učenici su prema dobivenom nacrtu primjenjivali ručnu i strojnu obradu, izrađivali spojeve i sklapali dobivene dijelove u cjelinu – drveni stolić. Bio je to prikaz sustavnog rada učenika i njihovih mentora, užitka u radu s drvom, ali i dokaz važnosti i potrebe za drvnom strukom.

Učenik Obrtne tehničke škole, Petar Radočaj, osigurao je mjesto na državnom natjecanju WorldSkills Croatia u svibnju u Zagrebu. Čestitamo!

                                      

 
 
 > Naslovnica
CMS za škole logo
Obrtna tehnička škola Split / Plančićeva 1, HR-21000 Split / ss-obrtna-tehnicka-st.skole.hr / ured@obrtna-tehnicka-st.skole.hr
preskoči na navigaciju